Egy sikeres nő, a jóga és a vállalkozás kapcsolata - Interjú Jakab Adrival

Kategória: Életmód | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

„Ha van egy nagyon erős hit, hogy mindazt, amit már beletettem, az majd működni fog, akkor nem muszáj mindig nagyon erősen, yangosan tenni érte és csinálni, hanem lehet megpihenve, a folyóra egy kis falevélen felfeküdve ugyanoda eljutni.” Jakab Adri

 

Mióta a női jóga az életem részévé vált, rengeteg csodálatos, inspiráló nővel találkoztam az oktatóképzések, a gyakorlások alkalmával. Nem csak személyes ismeretség révén, de interneten is vannak olyan jógaoktatók, akiket örömmel követek, mert árad belőlük valamiféle megfoghatatlan ősi erő.

Mindannyiuk munkásságát rendszeresen követem, legyen az éppen az óráján, előadásán, tanfolyamán való személyes részvétel, vagy a közösségi oldalakon általuk megosztott videók, cikkek, írások. Mindegyikőjükre más szempontból nézek fel és az élet megannyi területén igyekszem tanulni tőlük. 

Ezért készítettem el ezt az interjút is, egyik első jóga tanítómmal, közeli ismerősömmel, barátommal, Jakab Adrival.

 

Egy sikeres nő, a jóga és a vállalkozás kapcsolata - Interjú Jakab Adrival

Jakab Adri - Jógaoktató, az Amasole szakmai vezetője


 

Bemutatkozás

 

Jakab Adrienn Bikram Jóga (Bikram Certified Teacher), Yin Jóga, HOT Pilates, gyermek- és családi jóga, kismama, baba-mama és hatha jóga oktató - az AmaSole szakmai vezetője.

 

Kata: Jakab Adrienn, az AmaSole szakmai vezetője a beszélgetőpartnerem. Ezúton is köszönöm neki, hogy elfogadta a felkérésemet. Yin jóga oktatóképzésen találkoztam vele, amit ő vezetett. Számomra ő egy magabiztos nő, aki sikeres abban, amit csinál.

Mivel foglalkozol, ki vagy te és mit csinálsz, mint vállalkozás?

Adri: 6 éve (2019-ben már 7. éve) üzemeltetem az Amasole jógastúdiót, de amit csinálok az szerintem egy elég fontos szerep. Úgy szoktam nevezni, hogy révész. Mert embereket, legyenek azok kollégák vagy nálunk jógázók, kísérem el egyik pontból a másikba, különböző módszerekkel.

Legyen az éppen a jógaóra, legyen az egy beszélgetés vagy bármi, amivel egy olyan irányt tudok nekik mutatni, ami az ő életüket jobbá, szebbé teszi. És egy olyan magatartást, testi-lelki összhangot tanítok nekik, amitől aztán sokkal nagyobb egyensúlyt tudnak az életükben kialakítani.

Kata: Kik a célcsoportod, kik járnak hozzád, és mi jellemző rájuk?

Adri: A célcsoportom a magzati kortól egészen az idősebb korosztályig. Mindenkinek szeretném a jógának ezt a jótékony hatását átadni. Mivel egészen a kismama órától kezdve az idősebb korosztálynak egy preventívebb és gerincproblémákkal küszködőknek kínálunk jógaórákat, így igazából azt gondolom, hogy férfiak, nők kortól és nemtől függetlenül szeretettel vannak várva az Amasole-ban.

 

Milyen problémák esetén javasolt a rendszeres jógázás?

 

Kata: Milyen problémára nyújt a szolgáltatásod megoldást?

Adri: Ez egy nagyon széleskörű probléma tud lenni, mert lehet hogy éppen csak valakinek pont arra van szüksége, hogy mozogjon és azt a fizikális energiát levezesse valahol, amit a mindennapjai során nem sikerül, lehet, hogy éppen arra van szüksége, mivel túlságosan kifárasztja az elméjét, és szeretne egy kicsit kikapcsolni. De különböző típusú órákon különböző jótékony hatásokat nyerhetnek.

Például nagyon sokan, akik egy ilyen vezetői réteg, ők azért szeretnek hozzánk járni és hot jógára, ami nagyon kemény keretek között, egy határozott, kicsit őrmesteres típusú óra, azt például azért szeretik, mert arra az időszakra, arra a 90 percre nekik nem kell döntést hozni, nem kell topon lenni, nem kell a helyzet magaslatán lenni, csak átadják magukat az oktatónak és csinálják végre azt, amit egyébként a mindennapokban nem tehetnek meg, mert nem engedhetik el a pórázt és a gyeplőt.

És vannak viszont olyanok, akik mondjuk nagyon sok időt töltenek otthon és egyedül, nekik viszont egy társaságot nyújt a jógastúdió és egy picit lehetőségük van a napi háziasszonyi és otthoni teendők mellett kimozdulni az otthoni közegből és olyan emberekkel találkozni, akik hasonló irányba néznek és hasonlóan érezték már a jógának a pozitív hatását.

 

Kata: Hol éred el a célcsoportodat? Mennyire mozognak otthonosan az online világban?

Adri: A célcsoportomat minden bizonnyal az online világban is elérem, de igazából, ami eddig a jelenlegi vállalkozásomnak nagyon sokat segített, az a lokáció, ahol maga a jógastúdió van. És amit így észrevettem, az abszolút az ajánlás. Ahogy emberek pozitívan vélekednek a stúdióról és az itt eltöltött időről és azáltal barátok, ismerősök, párjuk szintén eljön.

 

Kata: Milyen előnyökkel jár szerinted a célcsoportod számára az, ha megszünteted a problémáikat vagy az adott problémájukat, ami miatt hozzád fordulnak?

Adri: Igazából, amikor eljönnek először, akkor még nem tudják, hogy milyen problémákra tud gyógymódot kínálni számukra a jóga. És csak egy hosszabb idejű gyakorlás után jönnek arra rá, hogy olyan szinten erősíti meg akár az immunrendszert, hogy a téli időszakban az influenza járvány maximálisan elkerüli őket. Vagy például egészen addig, ha vérnyomás problémáik voltak, akkor az megint be tud állni egy olyan egyensúlyi zónába, ahol nagyon sok orvosságot elhagyhatnak.

És általában ugye a legfontosabb része szerintem az, hogy amikor elindul egy ilyen önmaga felé figyelés, akkor nagyon sok helyzetben megerősíti önmagát és különböző helyzetekben, akár munkahelyen, családban sokkal magabiztosabban áll a saját lábain. És ez azután valószínűleg anyagilag is hoz neki nagyon sok pozitívumot.

De igazából az önbecsülés szempontjából nagyon sokat lendít, és ezáltal lehet hogy egy olyan problémát szüntet meg, amire addig még nem is volt tudatos, amíg meg nem találta azt, ahogy bejött az életébe a jóga által.

 

Miért épp Téged válasszon, aki jógázni szeretne?

 

Kata: Mi az, amit csak te nyújtasz, amitől különböző leszel?

Adri: Igazából nem keresem és kutatom, hogy mi az, amiben én másabb, vagy különlegesebb vagyok. Szerintem, ami nagyon sokat segít, hogy eléggé szemellenzővel vagyok a piacon, tehát nem érdekel a konkurencia, és nem foglalkozok azzal, hogy mások mit csinálnak. De ugyanakkor ezzel bevállalom az úttörő szerepet és minden egyes olyan dolog, ami jön, egy saját egyéni ötlet, azt véghez viszem és megvalósítom.

Vagy bármi, amivel külföldön találkozok, mert nagyon sokat utazok, és mivel ez a hobbim és a szenvedélyem – maga a jóga – és egyben a hivatásomnak tekintem, így ennek a kombójából lesz az, hogy mindig, amikor meglátok valami új ötletet, ami úgy érzem, hogy velem azonos tud lenni, akkor azt gondolkodás nélkül, és anélkül, hogy tesztelném és megkérdezném a piacot, bedobom és működik.

Tehát tudom, hogy általában az üzleti világban nem így működnek, tudom, hogy teszteltetik, és megnézik, hogy jó lesz-e az a termék vagy sem.

Én általában ha azt érzem, hogy együtt rezgek vele, bízom benne, akkor csinálom, és onnantól kezdve pont azért működik. Mert hiszek benne és beleteszem azt az energiát, amitől aztán működni fog.

Tehát igazából szerintem, ha egy pontot kell keresni, akkor pont ez, hogy picit vakmerően és bátran és nem félve a következményeitől és ezáltal nem húzok be rá negatív energiát. Úgy fog alakulni, mint ahogy azt szeretném.

 

Egy sikeres nő, a jóga és a vállalkozás kapcsolata - Interjú Jakab Adrival

Ha sokat teszel bele, akkor sokat veszel ki, ha jót teszel be, akkor jót veszel ki, ha rosszat teszel be, akkor rosszat veszel ki. Szerintem ennyi az alapja az egésznek.


Kata: Mi tesz téged hitelessé? Miért higgyen neked az, aki hozzád fordul?

Adri: Azért mert nem vagyok hajlandó sem árulni, sem közvetíteni, sem tanítani olyat, amivel nem értek egyet, és ami számomra nem jó, csak azért, hogy abból anyagi hasznom legyen. Arra én képtelen vagyok. De ez már kis korom óta így van.

Soha nem tudtam olyan cégnek dolgozni, olyan terméket árulni, amire nem éreztem azt, hogy azzal adok az embereknek. Szerintem a hitelességem az pont ebben áll. És legyen az akármilyen termék, amit be akarnak rakni a stúdióba, hogy árulhassuk, nem, nem és nem. Bármennyit is kereshetnék vele.

 

Adri első talákozása a jógával

 

Kata: Miért éppen ezt a hivatást választottad? Egyáltalán Te választottad-e?

Adri: Én választottam. Egy határozott, nagyon erős belső intuíció vezetett ide.

Teljesen más szférában dolgoztam, az üzleti életben, külkereskedtem és imádtam. Kiskoromtól kezdve arra vágytam, hogy külkereskedő lehessek, és nyelveket beszélgetve utazhassak.

És mikor elkezdtem jógázni, akkor valahogy így belém hasított, hogy úristen, mennyire sokat ad ez nekem, és hogy igazából az a szakma, amiben dolgozok, és amit csinálok, azzal nagyon jót teszek, de nem ilyen téren. nem az emberek egészségén, testi-lelki egészségén és jóllétén dolgozgatok.

És akkor úgy döntöttem, hogy jó, igazából nagyon jól keresek, amiben vagyok, de mégis feláldozom mindazt, amit eddig csináltam és egy új terepen indulok el. És ez már 12 éve volt.

És onnan tudom, hogy jó választás volt, onnan tudom, hogy megtaláltam a hivatásomat, hogy 12 év alatt egyszer sem gondoltam azt, hogy biztos, hogy ezt akarom-e csinálni. Hanem még akkor is, amikor hajnalban keltem, fél 5-kor, hogy hajnalban tartsam az órákat, akkor is azt éreztem, hogy igen, ez az, amit én szeretek.

 

Kata: Mi segített kezdetben neked? Mi adta meg a kezdő lökést, hogy saját vállalkozásba kezdj?

Adri: A kezdő lökés a saját vállalkozáshoz az az, hogy a nulladik ponttól kezdve szerettem volna.

Igazából fiatalabb koromban soha nem tudtam volna elképzelni, mindig másoknak dolgoztam és láttam nagyon sok különböző cégnél, hogy hogyan vezetnek, főleg férfiak cégeket, mert, hogy mindig férfi főnökeim voltak. És pont emiatt ódzkodtam tőle, hogy saját céget vezessek. 

De aztán rájöttem arra, a legfőbb motivációm az volt, hogy egy jógastúdióban, amit én álmodok meg, és olyan lesz, amilyet én szeretnék, ott tudnám igazán azt átadni az embereknek, ami bennem van, ami csak az enyém.

És az üzleti részét annyira nem akartam, csak azt, hogy legyen egy saját stúdióm. Az üzleti része az jött magával és ilyen szükséges rosszként a mai napig ott van. Ami nem azt jelenti, hogy túl nagy nehézséget vagy kihívást jelent, hanem vannak olyan részei, mint mindennek az életben, nem lehet semmi csak fehér vagy csak fekete, ugyanúgy benne vannak azok a kis apró dolgok, amiket az ember legszívesebben kivenne, de pont attól fog még nagyobb hangsúlyt kapni, és attól tudom még jobban élvezni azokat a dolgokat, amiket szívesen csinálok az üzletben, és úgy egyáltalán az egész vállalkozásban.

 

Melyek azok a tulajdonságok, amik elengedhetetlenek a sikeres vállalkozáshoz Nőként?

 

Kata: Szerinted mi az a 3 tulajdonság, ami elengedhetetlen nőként a sikeres vállalkozáshoz? Vannak-e ilyen tulajdonságok?

Adri: Ez egyértelműen az, hogy szívből jöjjön. Tehát, hogy tényleg azt érezd, hogy te ezt adni akarod. És semmiképpen ne azt, hogy ebből te profitálni akarsz. Szerintem előbb születik meg az az igény, hogy te adni akarsz, és ennek lesz, annak az energiának, amit te beleteszel az a visszafelé jövő energiája az a visszajelzés.

Mert ugye mitől sikeres valaki?

Vagy attól, hogy sokan vannak, az óráin, jól érzik magukat ott az emberek vagy pedig attól, hogy anyagilag prosperáló az a cég. Mind-mind annak a következménye lesz, amit te beleteszel.

Ha sokat teszel bele, akkor sokat veszel ki, ha jót teszel be, akkor jót veszel ki, ha rosszat teszel be, akkor rosszat veszel ki. Szerintem ennyi az alapja az egésznek.

 

Kata: Neked mi segít abban, hogy nőiségedet meg tudd tartani ebben a férfias erőt, gondolkodásmódot és határozottságot igénylő vállalkozói létben?

Adri: A kezdetektől fogva nagyon sok olyan helyzet volt, ahol azt éreztem, hogy ezt én nem tudom megcsinálni.

Mert akár hogyha onnan kezdjük, amikor a jógastúdiót építették, akkor annak ellenére, hogy egy férfi üzlettársam volt a kezdetekben, mégis nekem kellett minden egyes olyan tárgyalást, az építőiparban dolgozókkal véghezvinni, ahol abszolút benne volt még az ő gondolkodásmódjukban, hogy „ez csak egy nő”.

És nagyon nehéz volt azt úgy átvinni, hogy engem komolyan vegyenek, hogy lássák, hogy átlátom és van hozzá eszem, és józan paraszti ésszel össze tudom rakni én is, annak ellenére, hogy esetleg nem értek hozzá.

Az elején ez egy pici nehézséget okozott. Igazából itt is nagyon naprakésznek kellett lennem. És pont azért nem éreztem, hogy ez nagyon elvitt volna yangos és férfias irányba, annak ellenére, hogy nem minden percét élveztem, merthogy nem úgy fogtam fel, hogy ez egy hatalmas nagy teher a vállamon, hanem úgy, hogy „na jó, legalább erre a területre is rálátok”.

De ezek a részei, általában amikor bármiféle karbantartási munkálatok vannak, vagy olyan dolgok amiket nem látok át, az nehézséget okoz.

Ami a szakmai részét illeti, az abszolút nem okozott soha gondot, mert ami nagyon fontos tulajdonság szerintem ebből a szempontból, az, hogy én folyamatosan nem állok meg, folyamatosan tanulok, tehát nem telik el úgy nap, hogy ne tanulnék valami új dolgot a jógával kapcsolatban.

Pont azért, mert egy ilyen belső hajtóerő visz. És szerintem az hozza a sikeresség kulcsát. Hogy nem állsz meg, mindig újabb ötletek, gondolkozol és kellő magabiztossággal rendelkezel ahhoz, hogy ne blokkold azokat a jó ötleteidet és ne dobd félre.

 

Alázatos Amazon - Adri és a nőiség

Egy sikeres nő, a jóga és a vállalkozás kapcsolata - Interjú Jakab Adrival

Ha sikerül a középpontomban lenni, akkor mindegy is, hogy yin vagy yang irányba kell onnan kitérnem, utána mindig vissza tudok jönni a középpontba


Kata: Vannak bevált technikáid arra vonatkozóan, hogyan ne engedd elveszni a nőiségedet vállalkozóként, vagy ha néha át is lendülsz a másik végletbe, visszatérj nőiségedhez?

Adri: Én nem minden esetben gondolom azt, hogy én jó vállalkozó vagy jó vezető vagyok, merthogy szerintem túlságosan szívből működöm. Általában egy férfi vezető sokkal racionálisabban tudja a különböző helyzeteket kezelni. Nekem nagyon sokat kell azon dolgozgatnom, hogy akarjam racionálisan működtetni.

Átlátom, logikailag látom, hogy mi hogyan működik, de valahogy mégis sokkal közelebb áll hozzám a szívből való működés. A cél az, hogy ebben a kettőben is megtalálni a középutat. Talán az egyedüli bevált technika az a szívből működés.

És abszolút azt gondolom, hogyha sikerül a középpontomban lenni, akkor mindegy is, hogy jobbra vagy balra, hogy yin vagy yang irányba kell onnan kitérnem, utána mindig vissza tudok jönni a középpontba.

Általában akkor vannak nagyobb problémék, amikor valamelyik szélsőségben többet időzök, és akkor utána egy nagyon nagy távolság az, míg a másik oldalra az ember átkerül.

Például, hogyha nagyon chill-ben vagyok, és nagyon a női oldalamat mozgatva, kicsit elúszok és csak álmodozom, és nem a kézzel fogható részét nézem meg a céges dolgoknak, akkor általában ugye nagyon tudatosan kell visszahúznom magam és nagyon tudatosan kell, racionálisan ránéznem akár a számokra.

Mert nagyon sokszor történik olyan dolog, amit én így érzésre, meg szívesen csinálok, pl. hogy még azért legyen olyan óra, mert ők csak akkor tudnak eljönni, annak amúgy semmi racionális magyarázata nincsen, és akkor nagyon tudatosan elő kell vennem a közgazdász énemet és mondjuk egy ilyen kis nyirbálást végezni akár az órarenden is, vagy akár bármiféle programon a stúdióban.

Amúgy egy másik technikám, amikor már azt érzem, hogy nagyon kibillentem, és nagyon áttértem a yangos irányba és nagyon a cégvezetés részéről tekintem, akkor általában az szokott lenni, hogy belátom, hogy ezt most nem tudom saját erőből visszairányítgatni, és ilyenkor általában jön egy utazás.

Jön egy utazás, ahol ilyen nagyon chillbe, nagyon yinbe megyek, és ki tudom kapcsolni a gondolatokat és magam mögött tudok hagyni mindent és akkor egyébként az általában egy nagyon inspiráló időszak szokott lenni, ahol aztán újra az újabb ötleteimmel és terveimmel állok elő.

Amúgy legtöbbször amikor egyensúlyban vagyok, akkor pont ezeket a kettes csakrás energiákat mozgósítva nagyon nagy a kreativitásom, szerintem az is egy nagyon fontos ismérv, kellően női ismérv is, és azt hogy át tudom-e alakítani utána egy teremtő energiává.

 

Kata: Véleményed szerint milyen előnyei vannak annak, hogy nőként vállalkozol vagy van-e ilyen?

Adri: Szerintem a mai világban már nincs előnye vagy hátránya annak, hogy nőként vállalkozol. Ami talán előnyt jelenthet, hogy sokkal empatikusabb vagyok, mint egy férfi vezető. És ami szerintem még nagyon fontos így a vállalkozás szempontjából, hogy átlátom, és benne vagyok, benne élek abban, amit csinálok.

Nagyon sokszor valószínűleg sokkal jobb lenne egy külső szemlélőként nézni és vezetni a vállalkozást, esetleg teljesen érzelmileg eltávolodottan, de pont azt látom, hogy attól tud puha lenni és attól tud jó lenni, merthogy bele tudom vinni azokat a női energiáimat, amivel rendelkezek.

 

Kata: Érdekes, amit mondasz, mert közben az jutott eszembe, hogy biztos, hogy az empátia az előny?

Adri: Vállalkozásvezetés szempontjából? Az a kérdés, hogy mi a célod.

Ha az a célod, amiről az elején beszéltem, hogy azok az emberek jól érezzék magukat, és nem az a célod, hogy havonta több milliót keressél, akkor az egy fontos előny. tehát itt az a kérdés, hogy kinek mi a szempontja. És akkor az empátia az egy előny tud lenni. Az, hogy megértem azt, hogy éppen az adott kolléga milyen helyzetben van és tudok olyan szempontból segíteni neki, hogy abból kilendítem, vagy pedig egy teljesen racionális, férfias, yangos működéssel azt mondom neki, hogy holnap már nem kell bejönni.

Tehát szerintem, ha nekem az a feladatom és az a hivatásom, hogy A pontból B pontba elkísérjek embereket, akkor nem biztos, hogy ezek csak azok az emberek lesznek, akik nekem azért a szolgáltatásért fizetnek, hanem azok az emberek is, akik mondjuk dolgoznak nekem. Mert lehet, hogy éppen akkor nem olyan napja volt, vagy lehet, hogy akkor pont neki segítségre lenne szüksége, ahhoz hogy aztán ő is ugyanazt a munkát ugyanolyan szívvel-lélekkel tudja folytatni.

És én azt látom, hogy ez abszolút előny. Nagyon sok ilyen eset volt már a stúdió működése során és én úgy érzem, hogy pozitív eredménnyel jöttem ki belőle.

 

Egy sikeres nő, a jóga és a vállalkozás kapcsolata - Interjú Jakab Adrival

Én szeretek nő lenni.


Kata: Szerinted a hivatásodban előny vagy hátrány nőnek lenni?

Adri: Én szeretek nő lenni.

Tehát innentől kezdve soha nem gondoltam bele abba, hogy ez hátrány, hogy nőként csinálom. Talán ha hátrány, akkor más férfiakkal való kapcsolódásnál. Merthogy kellő magabiztosság és kellő gyökér, és stabilitás kell szerintem egy párkapcsolatban a másik félnek ahhoz, hogy azt ő jó szemmel nézze, hogy a másik is sikeres.

 

Kata: Van-e olyan dolog, amiről nőként nem tudnál lemondani?

Adri: Az első gondolatom, ami jött az pont ennek az előzménye vagy következménye, amiről nem mondanék le az egy jól működő párkapcsolat és ezzel együtt egy gyerekvállalás és család.

 

Kata: Van-e olyan női csoport, amihez tartozol?

Adri: Igen, tartozok női csoporthoz. Különböző barátnői csoportjaim vannak. Azt már nagyon kiskorom óta nagyon fontosnak tartom, és nagyon régóta ápolok barátságokat. Belegondolva nagyon kevés nőnek van annyi szoros barátnője, mint nekem. Vannak, akik már 35 éve a barátaim. Különböző csoportokban.

Érdekes módon már általános iskolás koromtól kezdve úgy működtem, hogy mindig én voltam a középpontban, egy csoportnak a középpontjában, és azokat a barátnőimet összeszervezgettem, hogy ne kelljen annyi felé szakadni.

És így most jelenleg 4 olyan csoport van, amit női csoportnak nevezek, mert szerintem 3 fő fölött már egy csoportnak számít. 4 teljesen különböző csoport, különböző időintervallum óta állnak fent és pont mindent tudnak hozni, amit egyébként egy női csoport hoz.

Mindenki beadja a rendszeres találkozások során mindazt, ami a lelkében van, ezeket így megbeszélgetjük, átcsámcsogjuk, és különböző jó kis csajos programokat szervezünk. 

Legyenek azok éppen utazások, vagy csak különleges helyen vacsorázgatások, vagy csak babázgatások, azt érzem, hogy nagyon inspirálóan hatunk egymás életére, és azt érzem, hogy ez nagyon sokat jelent számomra és a csoport tagjai számára is.

 

Kata: Szerintem is ez egy olyan dolog, amire minden nőnek szüksége lenne. A női kör ereje. És van-e női példaképed, akire felnézel?

Adri: Nincs. Igazából talán sosem voltak példaképeim. Vagy lehet, hogy utoljára általános vagy középiskolában, amikor posztereken rajongtam.

Mindig vannak olyan inspiráló emberek az életemben, a környezetemben, akiktől egy-egy lökést, egy-egy indítást kapok. De így konkrétan egy adott példakép az nincs és nem is volt.

Mégis van egy, példaképnek nem példakép, de van egy 80 éves nő az életemben, aki számomra nagyon inspiráló, merthogy mind az egészsége, mind a mentalitása, mind a gondolkodása szempontjából, mind az a fitt szellemi frissessége, amit ő képvisel, ő jelenleg egy példaképként szolgál az életemben, mert szeretném én is annyi idősen ugyanúgy élni az életemet, ugyanolyan programokkal, és ugyanolyan szeretetben.

És valószínűleg a nagymamám is inspiráló volt számomra, aki 84 éves koráig élt és még az utolsó éveiben is minden este 6 óra után izzottak a vonalak, és a női köreiben tartotta a kapcsolatot. Szerintem én tőle tanultam ezt, hogy mennyire fontos a női kör ereje.

 

Kata: Csinálnál-e bármit másképp, hogyha most kezdenéd? Van-e olyan dolog, amit a kezdetekkor még nem tudtál, ha tudtad volna, másképp csináltad volna?

Adri: Rengeteg olyan dolog van, amit a kezdetekben még nem tudtam, de semmit nem csinálnék másképp.

 

Amiért érdemes csinálni...

 

Kata: Mit szeretsz a legjobban a hivatásodban? Miért érdemes csinálni?

Adri: Legeslegjobban azt szeretem az egész óra során, magát azt a technikát, hogy bármi is van a mindennapjaimban, az életemben, azt kint tudom hagyni.

Végig a pillanatban, nagyon nagy jelenléttel megtartom az órát, és ami a legeslegjobb, amikor véget ér, az az elégedettség érzés a vendégeknek az arcán és a lelkében az a lecsengés és egyensülyi állapot. Az a legjobb érzés benne.

 

Egy sikeres nő, a jóga és a vállalkozás kapcsolata - Interjú Jakab Adrival

"... nagyon fontos az, hogy megőrizzük az énidőt, és saját magunkra is időt fordítsunk... Az egyensúlyt kell megtalálni."


Kata: Mi az, amire nem kérdeztem rá, de szerinted fontos lehet? Bármi, amit még szeretnél elmondani, amiről úgy gondolod, fontos lenne beszélni.

Adri: A témára rávilágítva, szerintem annak ellenére, hogy ez egy segítői hivatás, nagyon fontos az, hogy megőrizzük az énidőt, és saját magunkra is időt fordítsunk. Mert nem hiszem azt, hogy lehet csak adni, adni, adni, hogyha nincs meg az a töltekezési lehetőség, amikor az ember visszavonul és önmaga felé fordít energiát, akkor ez hosszútávon nem tud működni.

Tehát mindenképpen azt gondolom, hogy bármilyen sikeres vállalkozásnál meg kell lenni a pihenésnek, a megállásnak, és nem az állandó folyamatos harácsolásnak és a még több, még több, még többnek, ugyanúgy mint a jógában is.

Hogyha ebben van egy flow, egy áramlás, ha van egy nagyon erős hit, hogy mindazt, amit már beletettem, az majd működni fog, akkor nem muszáj mindig nagyon erősen, yangosan tenni érte és csinálni, hanem lehet megpihenve, a folyóra egy kis falevélen felfeküdve ugyanoda eljutni.

Tehát ami szerintem nagyon fontos, hogy itt is azt az egyensúlyt kell megtalálni. Amikor nem a nap 24 órája és minden hónap 30 és 31 napja arról szól, hogy csinálom, hanem szól arról is, hogy nem csinálom és működik.

 

Kata: Köszönöm szépen a beszélgetést.

Adri: Én köszönöm.

 

Tapasztalataim

 

A fő dolog, amin a hangsúly van, hogy olyan dolgot csináljon az ember, amit szeret, amit akár ingyen is csinálna, és legyen benne egy olyan küldetéstudat, hogy szeretné mások életét jobbá tenni. És ha ez megvan, akkor a határ a csillagos ég. A Naliní női jóga és a női jóga oktatása egy ilyen dolog az én életemben. Szeretnék másoknak segíteni, és ezáltal magamnak, másokhoz is eljuttatni mindazt a jót, amit én is megtapasztaltam, megtapasztalok a női jóga által, és ezt akkor is megtenném, ha anyagi haszonnal egyáltalán nem járna.

 

Köszönöm, hogy elolvastad. Ha tetszett az írás, oszd meg a barátaiddal, ha pedig kérdésed van, csak írj bátran nekem a cikk alatt egy kommentet.


Női jóga tanfolyamok

 

Gyere el csoportos vagy magán órámra és  tapasztald meg saját magad a női jóga jótékony hatásait.

Várlak szeretettel!

 

Részletes információkat itt találsz:

 

Csoportos órák

 

Ha csatlakoznál egy szuper női jóga csoporthoz, megteheted. Gyere el csoportos órámra és  tapasztald meg magad a női jóga jótékony hatásait, várlak szeretettel.

 

Privát jógaórák

 

Ha úgy érzed nem Neked való a csoportos óra, akkor is keress bátran, magán óra keretében is tudunk találkozni.

www.otthonjoga.hu

 

Egy sikeres nő, a jóga és a vállalkozás kapcsolata - Interjú Jakab Adrival

Saját otthonodban is megtapasztalhatod a 8 alkalmas női jóga tanfolyam minden előnyét


Közösség

 

És bátran csatlakozz Facebook csoportunkhoz, közösségünkhöz is, ahol minden aktuális információt, érdekességet megtalálsz az órákkal és a női jógával kapcsolatban:

https://www.facebook.com/groups/8het.hu

https://www.facebook.com/8het.hu/

 

 

Vissza

Címkék : önismeret, önbizalom, tudatosság

Oszd Meg a Cikket :


Program vezető

Rigó Katalin Jarmila

Rigó Katalin Jarmila vagyok, okleveles Női jóga, Hatha jóga és Yin jóga oktató. Mióta az eszemet tudom, a menstruáció számomra egy fájdalmas és kellemetlen dolog volt. Aztán találkoztam a női jógával, és megtudtam, hogy ennek nem kellene így lennie. A fájdalmak hátterében sokszor szervi elváltozás áll, de a speciális női jóga hatékony módszere segítségével megelőzhető ezek kialakulása is. Tudom, hogy a női jóga igazán különleges élmény lesz számodra. A legfőbb célom, hogy minél többet átadjak a tudásomból és azt akarom, hogy te is találd meg azt az utat, ami téged a legboldogabbá tesz.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.